Petak, 1 ožujka, 2024

Prva polo majica od recikliranih plastičnih boca

Preporučeno

Boce se prikupljaju u Tajvanu, a tamo se i proizvode. Boce skuplja organizacija “First Mile” koja ih pretvara u tkaninu.

Ralph Lauren pokazao je svijetu kako se sve može pomoći majci prirodi. Njegovi su dizajneri osmislili polo majice zvane The Earth Polo napravljene od recikliranih plastičnih boca.

Lauren tvrdi da za izradu jedne majice treba 12 plastičnih boca. Tim izračunom njegova je kompanija došla do brojke od 170 milijuna boca koje će ukloniti iz oceana do 2025. godine i potrošiti za proizvodnju ovih unikatnih majica.

Majice će imati pristupačnu cijenu i neće biti skuplje od ostalih majica. Ovo je mnogima bilo neobično, ali i vrlo neobično.

Boce se prikupljaju u Tajvanu, a tamo se i proizvode. Boce skuplja organizacija “First Mile” koja ih pretvara u tkaninu.

Majice se mogu kupiti online od utorka 23. aprila, dan nakon Dana planeta zemlje. Ovaj simbolični datum trebao bi ljude pokrenuti i njihovu brigu za planet povećati.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas