Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Prva reakcija Irme Baralije nakon što je OHR poništio prvi krug glasanja za gradonačelnika Mostara: “I dalje vjerujem da Mostar može”

Nemojte propustiti

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, izdao je preporuku o načinu glasanja za gradonačelnika Mostara, kazavši da procedura izbora prema Statutu Mostara mora biti tajna.

Povodom odluke OHR-a da poništi prvi krug glasanja za izbor gradonačelnika u Mostaru, na Facebooku se oglasila Irma Baralija. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani predstavnici medija,

Zahvaljujem vam se na interesovanju ali nažalost nisam u prilici odgovoriti na sve pozive i poruke koje mi upućujete.

U nastavku je kratki osvrt na Odluku OHR-a:

Razumijemo da je OHR pravni tumač našeg Statuta pa je i očekivana njihova reakcija nakon u petak održane sjednice Vijeća i zaključka o javnom glasanju.

Bilo glasanje javno ili tajno mi nemamo problem reći kome dajemo povjerenje jer su naši razlozi jasni, utemeljeni na činjenicama i argumentima. I dalje smatramo da bi gradonačelnica iz BH bloka bila ne samo najkvalifikovanija za ovu poziciju nego i politički najbolja opcija za Mostar.

Nisam osoba koja odustaje, borim se sve dok postoji ikakva nada da postignemo naš cilj, tako da sam sretna što se ukazala ova druga šansa, ne samo meni nego i kolegama i kolegicama iz drugih stranaka da ovaj put, oslobodjeni pritiska koji da sobom nosi javno glasanje, biraju drugačije i hrabrije. I dalje vjerujem da Mostar može”, napisala je Baralija.

Poštovani predstavnici medija,
Zahvaljujem vam se na interesovanju ali nažalost nisam u prilici odgovoriti na sve…

Posted by Irma Baralija on Monday, 8 February 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo