Petak, 26 veljače, 2021

Prva reakcija Irme Baralije nakon što je OHR poništio prvi krug glasanja za gradonačelnika Mostara: “I dalje vjerujem da Mostar može”

Nemojte propustiti

Dodik razgovorao sa Schmidtom, kandidatom Njemačke za visokog predstavnika u BiH

U telefonskom razgovoru sa Schmidtom, Dodik je podsjetio na stav iz entiteta Republika Srpska da je “potrebno zatvoriti Kancelariju...

Žustra rasprava u Parlamentu: Helez i Vulić o Miloradu Dodiku

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta vode žustru raspravu o inicijativi za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše, koju je podnijelo...

Dodik po kratkom postupku: “BiH će tužiti COVAX ako probiju rok za isporuku vakcina”

"Bosna i Hercegovina zahtijeva da COVAX počne isporučivati što je prije. Ako se probije rok, BiH će tužiti program",...

Ponedjeljak neradni dan u FBiH: Obilježava se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom...

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, izdao je preporuku o načinu glasanja za gradonačelnika Mostara, kazavši da procedura izbora prema Statutu Mostara mora biti tajna.

Povodom odluke OHR-a da poništi prvi krug glasanja za izbor gradonačelnika u Mostaru, na Facebooku se oglasila Irma Baralija. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani predstavnici medija,

Zahvaljujem vam se na interesovanju ali nažalost nisam u prilici odgovoriti na sve pozive i poruke koje mi upućujete.

U nastavku je kratki osvrt na Odluku OHR-a:

Razumijemo da je OHR pravni tumač našeg Statuta pa je i očekivana njihova reakcija nakon u petak održane sjednice Vijeća i zaključka o javnom glasanju.

Bilo glasanje javno ili tajno mi nemamo problem reći kome dajemo povjerenje jer su naši razlozi jasni, utemeljeni na činjenicama i argumentima. I dalje smatramo da bi gradonačelnica iz BH bloka bila ne samo najkvalifikovanija za ovu poziciju nego i politički najbolja opcija za Mostar.

Nisam osoba koja odustaje, borim se sve dok postoji ikakva nada da postignemo naš cilj, tako da sam sretna što se ukazala ova druga šansa, ne samo meni nego i kolegama i kolegicama iz drugih stranaka da ovaj put, oslobodjeni pritiska koji da sobom nosi javno glasanje, biraju drugačije i hrabrije. I dalje vjerujem da Mostar može”, napisala je Baralija.

Poštovani predstavnici medija,
Zahvaljujem vam se na interesovanju ali nažalost nisam u prilici odgovoriti na sve…

Posted by Irma Baralija on Monday, 8 February 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Branislav Borenović nije štedio lidera SNSD-a: Bosna i Hercegovina nastavlja put prema NATO-u, Dodik je to prihvatio i neka prestane pričati gluposti

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO...

Možda vas zanima i ovo