Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Prva reakcija iz RS-a: “Osudi Rusije usprotivili se samo Eritreja, Bjelorusija, Sirija, Sjeverna Koreja i Dodik”

Nemojte propustiti

“Ovo je definitivna propast Dodikovih pokušaja da preokrene evropski kurs Republike Srpske, koja će, zajedno sa Srbijom, nastaviti evropski put, uz jačanje svojih institucija i izgradnju partnerstava širom svijeta”, kazao je Igor Crnadak.

“Od ogromnog značaja za Republiku Srpsku i srpski narod je glasanje Srbije i Bosne i Hercegovine za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu i zahtijeva hitan prestanak upotrebe sile i bezuslovno povlačenje ruske vojske sa teritorije Ukrajine”, kazao je večeras Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i bivši ministar vanjskih poslova BiH.

Upravo se čita:  HVO odgovorio Benjamini Karić: Vrijeđate ljude koji su branili Sarajevo, položili ste ispit licemjerja

Crnadak je kazao kako je ovo “bila teška, ali mudra i dalekosežna odluka” kojom su “Srbija i naš narod pokazali posvećenost međunarodnom pravu i principijelnost kod zaštite teritorijalnog integriteta svih zemalja članica UN-a”.

“Ovaj dan, nažalost, ostat će zabilježen u historiji kao dan u kojem su se osudi Rusije usprotivili samo Eritreja, Bjelorusija, Sirija, Sjeverna Koreja i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Ovo je definitivna propast Dodikovih pokušaja da preokrene evropski kurs Republike Srpske, koja će, zajedno sa Srbijom, nastaviti evropski put, uz jačanje svojih institucija i izgradnju partnerstava širom svijeta”, zaključio je Igor Crnadak.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo