Srijeda, 4 listopada, 2023

Prva reakcija Milorada Dodika nakon poraza u Narodnoj skupštini RS-a

Preporučeno

“Glasanjem za sporazum s Velikom Britanijom opozicija, predvođena PDP-om i SDS-om, glasala je protiv Republike Srpske…”, kazao je Dodik.

Nije bilo dvotrećinske podrške u Narodnoj skupštini Republike Srpske za veto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, na odluku Predsjedništva BiH koje je usvojilo sporazum između BiH i Velike Britanije. Odmah je uslijedila i reakcija lidera SNSD-a koji tvrdi da opozicija ovim potezom iskazuje poslušnost prema britanskoj ambasadi.

Upravo se čita:  I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

“Glasanjem za sporazum s Velikom Britanijom opozicija, predvođena PDP-om i SDS-om, glasala je protiv Republike Srpske. To pokazuje i njihovu poslušnost prema britanskoj ambasadi jer su institucije RS utvrdile da se sporazumom ne poštuju dejtonske nadležnosti. I to narod treba da zna”, napisao je na zvaničnom Twitter nalogu Milorad Dodik nakon okončanja glasanja u NSRS.

Podsjetimo, danas je održana 32. po redu posebna sjednica NSRS. Organizovana je na Dodikov zahtjev, kako bi se parlament izjasnio o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na 27. sjednici Predsjedništva BiH 8. juna 2022.

Upravo se čita:  Helez o nazivanju Nešića narkomanom: Četiri puta sam prešutio kada me napadao, morao sam presjeći, izvinjavam se građanima

Kako su naveli iz Dodikovog kabineta, on ovu odluku proglašava “štetnom po vitalne interese Republike Srpske” zbog čega je pozvao narodne poslanike da se izjasne.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Mladi Tiktoker “poludi” na pitanje kako Hercegovci mogu biti Hrvati: “Nisam ja Bosanac. U školi sam učio na hrvatskom a ne bosanskom jeziku”

Hrvoje Dadić je Tiktoker iz Hercegovine koji studira u Splitu. Kaže da “poludi” na pitanje: Kako to da Hercegovci...

Možda vas zanima i ovo