Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Prva Trumpova poruka iz bolnice, ljekar Bijele kuće otkrio više detalja

Nemojte propustiti

“Ne treba mu dodatni kiseonik, ali u dogovoru sa specijalistima izabrali smo da započnemo terapiju Remdesivirom”, rekao je ljekar Bijele kuće Sean Conley.

Američki predsjednik Donald Tramp oglasio se na Twitteru nakon što je smješten u bolnicu pošto je testiran pozitivno na korona virus.

“Ide na dobro, mislim! Hvala svima! Volim vas”, napisao je Tramp.

Američki predsjednik uzima Remdesivir, lijek za COVID-19 koji je proizvela biofarmaceutska kompanija Gilead Sciences, rekao je ljekar Bijele kuće Sean Conley.

Conley je u dopisu rekao da je Trump, koji boravi u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed, “dovršio prvu dozu i udobno se odmara”.

Dodao je da je preporučio premještanje predsjednika u Walter Reed u petak popodne “na daljnje nadgledanje” u dogovoru sa stručnjacima iz vojne bolnice i sa Univerziteta Johns Hopkins.

“Večeras sam sretan što mogu izvijestiti da predsjedniku ide vrlo dobro”, nastavio je Conley. “Ne treba mu dodatni kiseonik, ali u dogovoru sa specijalistima izabrali smo da započnemo terapiju Remdesivirom.”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo