Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Prva žrtva trovanja u Pirotu: Preminuo muškarac nakon izlijevanja vagona amonijaka

Nemojte propustiti

Nakon jučerašnje nesreće u Pirotu je proglašeno vanredno stanje.

Povodom jučerašnjeg incidenta, kada su se prevrnule četiri cisterne na putu Pirot – Bela Palanka, a iz jedne icurio amonijak, oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu koje je objasnilo kako je došlo do nesreće, kao i da je jedna osoba preminula od posljedica gušenja.

“Obavještavamo vas da je na željezničkoj pruzi, u ataru sela Sopot, grad Pirot, kod mzv. “Sopotski han”, došlo do nezgode na taj način što je teretni voz koji je prevozio 20 cisterni u kojima je bio amonijak iskliznuo sa šina, usljed čega je došlo do izlijevanja amonijaka iz najmanje jedne cisterne i do emitovanja gasa amonijaka u atmosferu, usljed čega se stvorio gust dim koji se proširio na državni put prvog reda A4, kao i na državni put br. 259, na kome je došlo do saobraćajne nezgode – lančanog sudara, u kojoj je učestvovalo više vozila”, izjavili su iz Osnovnoh javnog tužilaštva.

Nakon jučerašnje nesreće u Pirotu je proglašeno vanredno stanje.

U saobraćajnoj nezgodi je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede i tri lica lake tjelesne povrede. U pirotsku bolnicu je primljeno ukupno 41 lice, od kojih je 38 sa simptomima gušenja i 3 lica povređena iz saobraćajne nezgode, a 15 lica je primljeno u urgentni centar KC Niš. Jedno lice je u pirotskoj bolnici preminulo, sa sumnjom da je preminulo od posljedica gušenja”, saopćili su.

Ranije danas novinar lokalnog srbijanskog portala na mjestu nesreće je pronašao tijelo čoveka, a za sada nije poznato da li je njegova smrt povezana sa curenjem amonijaka.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo