Petak, 14 svibnja, 2021

Prvi kiborg u Hrvatskoj: Ugradio u sebe čip koji će mu “olakšati život”

Nemojte propustiti

Periša ni sam nije siguran da li je to što je uradio uopće legalno. Uz dokumente i kartice, na čip planira da skladišti što mu bude bilo potrebno.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih hakera, Šibenčanin Denis Periša (36), poznatiji kao Darkman, nedavno je postao poznat i kao prvi “biohaker” u Hrvatskoj.

On je u privatnoj klinici u Zadru, ispod kože na vrhu palca, ugradio XNT čip pomoću koga može da plaća račune bez kartica, otvara vrata bez ključeva, otključava mobilni telefon bez unošenja šifre…

Darkman kaže da je u pitanju čip veličine zrna riže koji će mu dosta olakšati svakodnevni život:

– Uopće ne osjećam da je u meni, ništa me ne boli, a ugradili su mi ga za pet minuta, uz lokalnu anesteziju. Jedino sam, nekoliko dana poslije kratke operacije, pio tablete da ne bi došlo do infekcije – rekao je Periša.

On, međutim, ni sam nije siguran da li je to što je uradio uopće legalno. Uz dokumente i kartice, na čip planira da skladišti što mu bude bilo potrebno.

A da sve to radi kako je on zamislio, demonstrirao je tako što je telefonom prešao preko palca i sve što se nalazi na čipu prikazalo se na ekranu telefona.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo