Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Prvi kupači u Neumu: “Preporučila bih svima – idealno za kupanje”

Nemojte propustiti

Premda je nemoguće ponoviti sezonu iz 2019. godinu, čini se da će i ova biti uspješna. U Nemu će ljetovati brojni domaći gosti, ali i sve više turista iz, kako to kažu turistički znalci, zapadnih tržišta.

Ekipa Federalne televizije posjetila je Neum, gdje je bilo čak i kupača koji su se ohrabrili na kupanje.

Jedna od turistkinja rekla je kako je more super.

“Preporučila bih svima – idealno za kupanje”, navela je ona.

Mladić iz Brčkog, ipak, navodi kako je voda bila hladna, ali se on okupao uprkos tome.

“Hladno je baš, ali to mi ne smeta”, poručio je on na jednoj od plaža u Neumu.

Trend poskupljenja nije zaobišao ni Neum, pa su cijene više do 20 posto. Time, ističu, turistički radnici među ostalim, moraju i spašavati radna mjesta, budući da kvalitetne radne snage manjka.

Mnogo je posla s kojim bi se Neum morao uhvatiti u koštac da bi postao prepoznatljivija destinacija. Jedan od žurnih koraka je, upozoravaju tamošnji turistički radnici, osnutak lokalne turističke organizacije.

“I trebamo raditi na destinacijskom menadžemntu. Ta turistička zajednica treba biti financijski samoodrživa. Mi sada nemamo ni promociju destinacije, nemamo produkta koju bi destinacija trebala nuditi. Zaleđe Neuma je totalno neiskorišteno, a veliki je potencijal”, navodi hotelijer Davor Krešić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo