Subota, 16 listopada, 2021

“Prvi mart”: Pripremiti lokalne zajednice za izbore 2016. godine

Nemojte propustiti

prvi_mart191214Aktivisti koalicije “Prvi mart” započeli su terenske obilaske povratničkih zajednica s ciljem utvrđivanja strategije djelovanja pri registraciji i mobilizaciji za lokalne izbore 2016. godine.

Nakon Milića, danas su posjetili i Višegrad.

-Naš cilj je da aktivnom mobilizacijom, utvrđivanjem zajedničkih listi tamo gdje je brojnost povratničke populacije mala, pripremom mladih kadrova i novih ljudi koji su se vratili, registracijom bh. dijaspore, imamo povećanje broja odbornika i veću izlaznost nego što je zabilježena na ovim izborima – rekao je Almir Salihović, koordinator koalicije “Prvi mart”.

Prema rezultatima iz 2012., stranke okupljene oko “Domovine” imaju 59 odbornika, a Socijaldemokratska partija BiH ima 16 odbornika.

Iz koalicije “Prvi mart” smatraju da ova brojka treba biti polazna tačka za buduće rezultate, ali i da je važno postići zastupljenost tamo gdje je danas nema poput Banje Luke, Prnjavora, Rogatice, Gacka i Trebinja, a povećati tamo gdje je minimalna poput Višegrada, Foče, Modriče i Foče.

-U ovom procesu moramo pomiriti sve relevantne faktore unutar zajednice, od udruženja, medija do političkih predstavnika. Za ovo nam je potrebna pomoć institucija, Islamske zajednice i izabranih zastupnika na svim nivoima vlasti – zaključio je Salihović, saopćeno je iz koalicije “Prvi mart”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo