Utorak, 28 rujna, 2021

Prvi ovogodišnji smrtni slučaj u BiH uzrokovan virusom H1N1

Nemojte propustiti

Prvi ovogodišnji smrtni slučaj prouzrokovan virusom H1N1, takozvanom svinjskom gripom, zabilježen je u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ), gdje je 61-godišnji pacijent V. L. iz Zenice preko noći izgubio bitku za život, saznaje “Dnevni Avaz”

Ovu informaciju potvrdio je i prim. dr. Ednan Drljević, predsjednik Tima za sprečavanje gripe u KBZ-u, kazavši da je urađenim analizama potvrđeno da se radi o virusu H1N1.

– Ovo je prvi slučaj ove godine u BiH da je pacijent preminuo od ove gripe. Radi se o pacijentu starije životne dobi, koji je imao i leukemoidnu reakciju u krvi, a svinjska gripa došla je kao pridružena bolest – kaže on.

Ističe da su ljekari uložili maksimalne napore da pokušaju spasiti pacijenta, ali je ishod bio tragičan.

Hospitalizovan naveče, sutradan preminuo

– On je na Odjelu intenzivne njege bio priključen na aparat za vještačko disanje, a preduzete su i sve ostale mjere. Hospitalizovan je naveče, sutradan je preminuo. Mi smo učinili sve što je bilo u našoj moći, ali došlo je do tragičnog ishoda – pojašnjava on.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo