Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Prvi policajac RS-a Dragan Lukač pokrenuo privatni biznis

Nemojte propustiti

Glavna djelatnost “Lur Investa” je zavedena pod šifrom 41.10., a to je Organizacija izvođenja projekata za zgrade.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač ulazi u biznis sa nekretninama.

On je jedan od trojice partnera koji su nedavno osnovali preduzeće “Lur Invest” koje će se baviti izgradnjom i prodajom stanova, saznaje portal CAPITAL.

Registracija preduzeća nedavno je okončana u Okružnom privrednom sudu u Banjoj Luci, a njegov direktor biće Predrag Uzelac, koji je ujedno i suvlasnik.

Sjedište je prijavljeno u ulici Nenada Kostića u Banjaluci, na istom broju gdje su i Uzelčeve firme “Grand Company” i “Euro Vending”.

Uzelac je i potpredsjednik Kinološkog saveza RS-a, a sa Lukačem ga veže i strast prema lovu i rodni Petrovac.

Pored njih dvojice u ovaj posao je ušao i vlasnik hotela “Talija” Đurađ Regodić, koji je takođe u prijateljskim, a neki tvrde i kumovskim vezama sa Lukačem.

Inače, glavna djelatnost “Lur Investa” je zavedena pod šifrom 41.10., a to je Organizacija izvođenja projekata za zgrade.

Tačnije, kako je nekoliko stručnjaka pojasnilo ova djelatnost podrazumijeva da firma može da se bavi stanogradnjom bez svoje operative, odnosno angažujući druge podizvođače.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo