Utorak, 5 prosinca, 2023

Prvi političar iz RS-a: Draško Stanivuković sutra će se sastati sa Christianom Schmidtom

Preporučeno

Većina političara iz Republike Srpske ne priznaje Schmidta kao visokog prestavnika jer, kako tvrde, on nije imenovan u skladu s procedurama, odnosno nije dobio odobrenje u Vijeću sigurnosti UN-a.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković najavio je da će se sutra sastati sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

“Sutra ću se sastati sa gospodinom Schmidtom. Zauzet ćemo stavove koji su u interesu Republike Srpske i u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, ali pokazati i otvorenost i spremnost na dijalog”, objavio je večeras Stanivuković na Twitteru.

Upravo se čita:  Advokat potvrdio, Milorad Dodik sutra pred Sudom BiH: “Kao da tužite patrijarha što nas je krstio”

Podsjetimo da većina političara iz Republike Srpske ne priznaje Schmidta kao visokog prestavnika jer, kako tvrde, on nije imenovan u skladu s procedurama, odnosno nije dobio odobrenje u Vijeću sigurnosti UN-a.

Iz tog razloga, oni su odbijali da se susretnu s njim. S druge strane, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je nedavno Schmidta u Beogradu i priredio mu topao doček.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo