Srijeda, 18 svibnja, 2022

Prvi ruski oligarh pozvao na kraj rata u Ukrajini

Nemojte propustiti

– Mogu se samo pridružiti onima koji odlučno žele kraj krvoprolića. Siguran sam da se moji poslovni partneri slažu sa mnom – napisao je.

Ruski oligarh Mihajlo Fridman pozvao je, u pismu koje je poslao svojim zaposlenicima u londonskom fonu LetterOne, na prestanak rata u Ukrajini, objavio je Financial Times.

“Rođen sam u zapadnoj Ukrajini i živio sam tamo do svoje 17. godine. Moji roditelji su Ukrajinci i žive u Lavovu, mom najdražem gradu. No dobar dio svog života sam živio i kao građanin Rusije, gdje sam gradio i širio poslovanje. Duboko sam povezan sa stanovnicima Ukrajine i Rusije, a sadašnji sukob je tragedija za sve strane”, piše Fridman, prvi ruski tajkun koji je otvoreno pozvao na kraj ruske agresije.

“Želim kraj krvoprolića”

“Uvjeren sam da rat nikada nije rješenje. Ova kriza će koštati živote i oštetit će dvije nacije koje su stoljećima bile bratske. Rješenje ove situacije je zastrašujuće daleko. Mogu se samo pridružiti onima koji odlučno žele kraj krvoprolića. Siguran sam da se moji poslovni partneri slažu sa mnom”, napisao je.

Forbes je Fridmana svrstao na 128. mjesto ljestvice najbogatijih ljudi svijeta, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 15.5 milijardi dolara.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Premijer Novalić posjetio sajam električnih automobila, objavio sliku uz opis “laganica”

Novalić je ojavio fotografiju na društvenim uz jednostavan opis "Laganica". Premijer Federacije Fadil Novalić (SDA) iskoristio je nedjelju da posjeti...

Možda vas zanima i ovo