Nedjelja, 1 listopada, 2023

Prvi ruski oligarh pozvao na kraj rata u Ukrajini

Preporučeno

– Mogu se samo pridružiti onima koji odlučno žele kraj krvoprolića. Siguran sam da se moji poslovni partneri slažu sa mnom – napisao je.

Ruski oligarh Mihajlo Fridman pozvao je, u pismu koje je poslao svojim zaposlenicima u londonskom fonu LetterOne, na prestanak rata u Ukrajini, objavio je Financial Times.

“Rođen sam u zapadnoj Ukrajini i živio sam tamo do svoje 17. godine. Moji roditelji su Ukrajinci i žive u Lavovu, mom najdražem gradu. No dobar dio svog života sam živio i kao građanin Rusije, gdje sam gradio i širio poslovanje. Duboko sam povezan sa stanovnicima Ukrajine i Rusije, a sadašnji sukob je tragedija za sve strane”, piše Fridman, prvi ruski tajkun koji je otvoreno pozvao na kraj ruske agresije.

Upravo se čita:  Autobus sa turistima iz Bosne i Hercegovine stao na odmaralište, sedam osoba izgubilo svijest: Šta se događalo na jugu Francuske?

“Želim kraj krvoprolića”

“Uvjeren sam da rat nikada nije rješenje. Ova kriza će koštati živote i oštetit će dvije nacije koje su stoljećima bile bratske. Rješenje ove situacije je zastrašujuće daleko. Mogu se samo pridružiti onima koji odlučno žele kraj krvoprolića. Siguran sam da se moji poslovni partneri slažu sa mnom”, napisao je.

Upravo se čita:  Jedva punoljetni mladić iz BiH pretučen u Njemačkoj

Forbes je Fridmana svrstao na 128. mjesto ljestvice najbogatijih ljudi svijeta, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 15.5 milijardi dolara.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo