Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Prvi savjet Milana Tegeltije: Dodika pozvao na “odavanje priznanja” Mevlidi Dervišefendić

Nemojte propustiti

Na ovu temu osvrnuo se i Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a i novi savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

U našoj zemlji je početkom ove godine odjeknula vijest da je smanjeno vladanje jednoj učenici Osnovne škole “Petar Kočić” u mjestu Sjenina Rijeka kod Doboja jer je odsustvovala pet časova zbog obilježavanja Dana državnosti BiH.

Obrazloženje je potpisala direktorica škole Mevlida Dervišefendić, a prema tvrdnjama roditelja i lično zauzela za kažnjavanje učenice 4. razreda.

Danas je direktorica Mevdila Dervišefendić ponovo u fokusu medija, ali ovaj put zbog bilboarda na kojem je ispisana čestitka direktorici Dervišefendić povodom obilježavanja Dana nezavisnosti naše zemlje.

“Mevlida, sretan ti 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, napisano je na panou pored puta u Doboj Istoku.

Na ovu temu osvrnuo se i Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a i novi savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Mevlida Dervišefendić, direktorica OŠ “Petar Kočić” grad Doboj, lojalna je građanka RS-a koja samo poštuje Zakone RS-a bez obzira na nedopustivu javnu stigmatizaciju koju doživljava kao Bošnjakinja od strane političkih Bošnjaka koji ne priznaju RS. Treba joj odati svako priznanje!”, poručio je Tegeltija na svom Twitter profilu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo