Petak, 18 lipnja, 2021

Prvi slučaj u BiH: Preboljeli koronavirus, a nisu ni znali da su zaraženi

Nemojte propustiti

Direktorica bolnice poručila je kako je ovime stavljena točka na sve spekulacije koje su se pojavile kako je pacijentica zaražena u bolnici.

Serološko testiranje kćerke i unuke 76-godišnje pacijentice iz Goražda zaražene koronavirusom koja je smještena na Klinici za plućne bolesti u Sarajevu, pokazalo je kako su oni preboljeli zarazu koronavirusa.

To je za Klix.ba potvrdila dr. Nermina Kamenica, direktorica KB Goražde.

“Iako su prethodna testiranja pokazala kako su negativni, serološka testiranja obavljena su zbog opravdane sumnje kako su preležali zarazu i u dogovoru s epidemiologom”, kazala je Kamenica.

Kako doznaje Klix, u pitanju su prva dva pacijenta kojima su rađeni serološki nalazi ove vrste u BiH, što se na KCUS-u radi od prije nekoliko dana.

Direktorica bolnice poručila je kako je ovime stavljena točka na sve spekulacije koje su se pojavile kako je pacijentica zaražena u bolnici.

“Baka koja je hospitalizirana na Podhrastovima i dalje je tamo i pod terapijom. Za nekoliko dana će biti testirana itada će biti poznato je li izliječena”, kazala je Kamenica.

Inače, danas su rezultati testiranja za 27 liječnika i medicinskih radnika KB Goražde pokazali negativne rezultate, kao i kod jednog pacijenta bolnice.

U BPŽ Goražde od koronavirusa je oboljelo 10 osoba, od čega četiri uposlenika KB Goražde, dva RTG tehničara, spremačica i domar. Do sada su dvije osobe izliječene od koronavirusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo