Petak, 25 lipnja, 2021

Koronavirus uzima maha: Zabilježen prvi smrtni slučaj u regionu

Nemojte propustiti

Predsjednik vlade i čelnik kriznog štaba za koronavirus Janez Janša ponovio je da je u novoj fazi epidemije tog virusa u Sloveniji najvažnija samoizolacija.

Koronavirus uzeo je prvu žrtvu u Sloveniji, objavio je portal 24ur. Riječ je o starijem muškarcu koji je preminuo u bolnici u Ljubljani. U glavni grad je stigao iz doma za starije i nemoćne Metlika, mjesta koje se nalazi na granici s Hrvatskom.

Inače, u ovom domu je sedam osoba zaraženo, a preminuli je i prije koronavirusa bio teško bolestan.

U Sloveniji je prema podacima objavljenim danas u 14 sati koronavirusom zaražena 181 osoba, što je 30 više nego prethodnog dana, a testirano je ukupno 639 uzoraka.

Predsjednik vlade i čelnik kriznog štaba za koronavirus Janez Janša ponovio je da je u novoj fazi epidemije tog virusa u Sloveniji najvažnija samoizolacija.

– To je daleko najvažnija mjera, nijedna druga ne može više koristiti za usporavanje širenja virusa – kazao je Janša.

Slovenska vlada je donijela niz mjera za vrijeme epidemije te da je u toku nabava potrebne zaštitne opreme i sredstava čiji deficit je velik.

Infektolozi iz Infektološke klinike u Ljubljani, u kojoj se sada liječe isključivo oni koji su zaraženi koronavirusom, rekli su na konferenciji za novinare da se više neće testirati oni koji se javljaju liječnicima zbog bolesti dišnih puteva nego će se upućivati na kućnu izolaciju.

Samo ako se njihovo stanje ne bude popravljalo moći će se testirati na koronavirus i eventualno hospitalizirati, sve u cilju da bude što više kapaciteta u bolnicama za teže slučajeve.

Prema pisanju medija najveći broj novih slučajeva koronavirusa bilježe u mjestu Šmarje pri Jelšah (koje nema ni 2.000 stanovnika), gdje se najprije razboljela učiteljica u osnovnoj školi, a zaraženo je po nezvaničnim podacima već 62 ljudi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pogledajte incident u Narodnoj skupštini RS-a: Spriječili Vukanovića da priđe Šuliću

Vukanović je Šuliću rekao “prekini”, nakon čega Šulić daje pauzu od pet minuta. Potom Vukanović prilazi Šuliću, a drugi...

Možda vas zanima i ovo