Četvrtak, 25 travnja, 2024

Prvostepena presuda: Asim Sarajlić i ostali oslobođeni krivice

Autor:Patria

Preporučeno

Glavni dokazni materijal Tužilaštva bio je audiosnimak koji je na svom Facebook profilu objavio načelnik Općine Novo Sarajevo Semir Efendić

Općinski sud u Sarajevu oslobodio je Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića koji su bili optuženi za davanje dara i drugih oblika koristi.

Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović teretili su se da su od 20. do 25. februara 2020. godine ugovorili sastanak sa delegatom za Izbornu skupštinu Stranke demokratske akcije (SDA) Velidom Tvrtkovićem, prije zakazanih unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalne organizacije SDA Sarajevo.

Upravo se čita:  Sastanak stranaka Trojke i ambasadora PIC-a: Uz međunarodni angažman postoji šansa za izlazak iz trenutne krize

Kako se u optužnici navodi, oni su Tvrtkoviću, korištenjem pozicija u SDA, obećali da će zaposliti njegovu suprugu u nekoj od institucija u kojima su na rukovodećim pozicijama kadrovi SDA, ukoliko na tim izborima svoj glas da njihovom kandidatu za navedenu poziciju.

Glavni dokazni materijal Tužilaštva bio je audiosnimak koji je na svom Facebook profilu objavio načelnik Općine Novo Sarajevo Semir Efendić koji je bio jedan od kandidata za izbor.

Upravo se čita:  Akcija FUP-a u Sarajevu još traje: Policija iznijela veću količinu dokaznog materijala

Svjedoci tokom glavnog pretresa bili su Semir Efendić, Alma Čolo, Dževad Mahmutović, Velid Tvrtković koji je načinio snimak, te vještaci Vahidin Đaltur i Mladen Stupar.

Suđenje je počelo krajem augusta 2022. godine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas