Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Pucao u suprugu i ljubavnika u spavaćoj sobi: Husein iz Bosne i Hercegovine osuđen na doživotnu robiju u SAD zbog dvostrukog ubistva

Nemojte propustiti

Nakon ubistva, Suljanović se sa djecom preselio u Meksiko Siti, gdje je ostao sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Husein Suljanović, stanovnik Sjedinjenih Američkih Država porijeklom iz BiH, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva supruge Adrijane Perez i njenog ljubavnika Omara Santamarije Ruiza.

Dvostruko ubistvo Suljanović je izvršio u oktobru 2018. godine u Hjustonu, gdje je imao porodičnu kuću. Američki mediji prenose da je Suljanović bio vozač kamiona.

Prevaru je otkrio postavljanjem kamera u porodičnu kuću i pratio sva dešavanja dok je bio odsutan. Na ovaj način je otkrio ljubavnu vezu svoje žene.

Ubio je svoju ženu i ljubavnika u njihovoj spavaćoj sobi. Nakon što su čuli pucnjeve, probudila su se Suljanovićeva djeca.

Suljanović je nagovorio najstarijeg sina da tijela prenese u Luizijanu. Tijelo supruge i majke bačeno je u šumu, dok je tijelo ljubavnika bačeno u rijeku, nedaleko od Baton Ruža.

Njegov sin je priznao krivicu i prošle godine je osuđen na pet godina zatvora.

Nakon ubistva, Suljanović se sa djecom preselio u Meksiko Siti, gdje je ostao sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Tada je Suljanović pokušao da pobegne u BiH, ali je uhvaćen u Londonu i izručen SAD.

– Ovaj čovjek je ubio dvije osobe, među kojima i majku njegove djece. On je pokušao da pobjegne iz zemlje i tako izbjegne odgovornost – rekao je javni tužilac.

– Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da se u ovakvim slučajevima dostigne pravda za žrtve – dodala je ona, prenosi Informer.

Nakon osmodnevnog suđenja, Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski je osuđen na doživotni zatvor.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo