Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Pucao u suprugu i ljubavnika u spavaćoj sobi: Husein iz Bosne i Hercegovine osuđen na doživotnu robiju u SAD zbog dvostrukog ubistva

Preporučeno

Nakon ubistva, Suljanović se sa djecom preselio u Meksiko Siti, gdje je ostao sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Husein Suljanović, stanovnik Sjedinjenih Američkih Država porijeklom iz BiH, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva supruge Adrijane Perez i njenog ljubavnika Omara Santamarije Ruiza.

Dvostruko ubistvo Suljanović je izvršio u oktobru 2018. godine u Hjustonu, gdje je imao porodičnu kuću. Američki mediji prenose da je Suljanović bio vozač kamiona.

Upravo se čita:  Majka učenika iz škole na Šipu: Nastala je vriska i haos, oponašao je lika iz igrice i govorio “ja sam lud”

Prevaru je otkrio postavljanjem kamera u porodičnu kuću i pratio sva dešavanja dok je bio odsutan. Na ovaj način je otkrio ljubavnu vezu svoje žene.

Ubio je svoju ženu i ljubavnika u njihovoj spavaćoj sobi. Nakon što su čuli pucnjeve, probudila su se Suljanovićeva djeca.

Suljanović je nagovorio najstarijeg sina da tijela prenese u Luizijanu. Tijelo supruge i majke bačeno je u šumu, dok je tijelo ljubavnika bačeno u rijeku, nedaleko od Baton Ruža.

Upravo se čita:  "Ležali su jedno pored drugog": Komšije otkrile detalje užasne tragedije, mladić i djevojka zajedno skočili u smrt sa 17. sprata solitera

Njegov sin je priznao krivicu i prošle godine je osuđen na pet godina zatvora.

Nakon ubistva, Suljanović se sa djecom preselio u Meksiko Siti, gdje je ostao sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Tada je Suljanović pokušao da pobegne u BiH, ali je uhvaćen u Londonu i izručen SAD.

– Ovaj čovjek je ubio dvije osobe, među kojima i majku njegove djece. On je pokušao da pobjegne iz zemlje i tako izbjegne odgovornost – rekao je javni tužilac.

Upravo se čita:  Otkriveni nepoznati detalji svirepog ubistva Saše Kulišića u Doboju: Osumnjičena kćerka (14) ponašanjem i izjavama šokirala sve

– Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da se u ovakvim slučajevima dostigne pravda za žrtve – dodala je ona, prenosi Informer.

Nakon osmodnevnog suđenja, Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski je osuđen na doživotni zatvor.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas