Utorak, 7 veljače, 2023

Pucnjava na Mojmilu: Jedna osoba povrijeđena, policija traga za trojicom muškaraca u plavom “fiatu”

Nemojte propustiti

U pucnjavi je povrijeđen J.J., rođen 1975. godine, potvrđeno je Agenciji Fena iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pucnjava-mojmiloU sarajevskom naselju Mojmilo u ulici Olimpijska danas u 11.20 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja – pištolja i tom prilikom jedna osoba je povrijeđena.

Nepoznata osoba koja je upotrijebila vatreno oružje, se sa još dvije muške nepoznate osobe, putničkim motornom vozilom marke “fiat punto”, plave boje, udaljila u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenom J.J. je na licu mjesta ukazala ljekarsku pomoć ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo, radi daljeg liječenja.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su na licu mjesta pronašli nekoliko čahura, a u neposrednoj blizini je pronađen jedan odbačeni pištolj.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonlnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavnju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršioca.

– U 11.50 sati u KCUS primljen je J.J. 1975. godište. On ima prostrijelnu ranu desne natkoljenice. Urednih je vitalnih parametara i prebačen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju gdje će biti hospitaliziran – kazala je Feni glasnognovornica KCUS-a Biljana Jandrić. (Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo