Utorak, 26 listopada, 2021

Pucnjava u centru Sarajeva: Ubijena Sadeta A. (34), ranjen njen brat Samed A. (32)

Nemojte propustiti

Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

U sarajevskoj ulici Patriotske lige, općina Centar dogodila se pucnjava u kojoj je ubijena Sadeta A. (34), a ranjen njen brat Samed A. (32). Sadeta je podlegla na licu mjesta, a Samed je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Policija traga za P.R. (42) koji je osumnjičen da je pucao u brata i sestru.

“Pacijentica je dovezena mrtva dok je pacijent dovezen sa prostrijelnom ranom baze grudnog koša i frakturom 12. torakalnog i prvog slabinskog pršljena te kontuzijom pluća”, kazala je Biljana Jandrić, šefica Službe za odnose s javnošću KCUS-a, prenosi Avaz.ba

Kako je za agenciju Anadoliju rekao glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Irfan Nefić, policija je o pucnjavi obaviještena u 19 sati.

“Obaviješteni smo da je u ulici Patriotske lige do broja 48 došlo do upotrebe vatrenog oružja. Ranjene su A.S. (rođena 1980. godine) i njen brat, također inicija A.S. (rođen 1982. godine). U 19:50 sati iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) obaviješteni smo da je A.S. preminula uslijed povreda”, rekao je Nefić i dodao da je mladić zadržan na liječenju na Klinici za ortopediju KCUS-a.

Pripadnici MUP-a KS imaju saznanja da je pucao P.R. (rođen 1982. godine) koji je nakon toga pobjegao. Policija intenzivno traga za njim, javlja Avaz.ba

Na mjestu zločina se nalazi dežurni tužitelj koji rukovodi slučajem.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo