Utorak, 5 prosinca, 2023

Pucnjava u kafiću u Njemačkoj, čiji je vlasnik Bosanac: Jedna osoba smrtno stradala

Preporučeno

Nakon sinoćnje pucnjave njemačka policija blokirala je sve susjedne ulice u potrazi za ubicom, a aktivirana su bila i tri helikoptera.

U nedjelju u kasnim noćnim satima, u novootvorenom caffe baru „Black Diamond“ u njemačkom gradu Ofenbahu, došlo je do pucnjave u kojoj je stradala jedna osoba.

Naime, ovaj kafić prije desetak dana otvorio je Bosanac Zoran Kostić iz Zvornika zajedno sa suprugom Šejlom. Zoran je bio poznat od prije kao vlasnik nekadašnjeg veoma popularnog i posjećenog kafe bara, a kasnije i diskoteke „Sunse At Night“, koji su se također nalazili u Ofenbahu. Otvorenje „Black Diamonda“ bilo je spektakularno, a na otvorenju mu je pjevala popularna pjevačica Bojana Golubović.

Upravo se čita:  Radnik poginuo prilikom dizanja tereta na osmi sprat, uhapšen poslodavac

Noć prije pucnjave ekipa je bila u pomenutom baru, koji je je bio prepun, a tu večer pjevao je popularni lokalni pjevač Peca. Mnogobrojni posjetioci bili su izuzetno veseli, kao i sam vlasnik.

Nakon sinoćnje pucnjave njemačka policija blokirala je sve susjedne ulice u potrazi za ubicom, a aktivirana su bila i tri helikoptera. Prema policijskom izvještaju tokom pucnjave i ubistva u caffe baru su bili ubica i još dvije osobe.

Upravo se čita:  Detalji tragedije koja je potresla BiH: Poznat identitet poginulog vozača kamiona, inspekcija na terenu

Ubijen je muškarac (48), dok podataka od druge ranjene osobe još nema u javnosti. Na nama poznati telefonski broj pokušali smo dobiti Zorana Kostića, ali se aktivirala telefonska sekretarica.

Također smo pokušali stupiti u kontakt i sa Zoranovom suprugom Šejlom, no ni ona nije bila dostupna, piše Avaz.ba.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo