Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Pucnjava u Sarajevu: Poznat identitet ubijenog muškarca

Nemojte propustiti

U naselju Otes, općina Ilidža, danas se dogodila pucnjava u kojoj je ubijena jedna osoba. Policija je dojavu o pucnjavi dobila u 14.25 sati, a u ovom trenutku traje potraga za trojicom osumnjičenih.

Tridesetosmogodišnji muškarac ubijen je u pucnjavi koja se danas dogodila u ilidžanskom naselju Otes, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a KS.

– Do upotrebe vatrenog oružja došlo je u 14.25 na Trgu oteškog bataljona. Na mjesto događaja upućena je policijska patrola i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. Na mjestu događaja zatečen je povrijeđeni M. A. (1979). Nedugo nakon toga, konstatovana je njegova smrt – kazao nam je portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

Prema nezvaničnim informacijama ubijen je Anes Mešić, dok je sjedio u bašti jednog kafića, piše portal Faktor.ba.

Policija je na mjestu događaja i obavlja uviđaj, dok se u isto vrijeme intenzivno traga za tri osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ovim događajem.

Ubijeni Anes Mešić dobro je poznat sarajevskoj policiji po činjenju krivičnih djela. Hapšen je zbog vatrenih obračuna u Sarajevu, te poslova s drogom.

Posljednji put privođen je prije tri mjeseca, zbog sumnje da je zajedno sa Medinom Kosom (23) iz Konjica i Mariom Mrnjavcem (23) iz Firence učestvovao u napadu na muškarca i ženu inicijala H. T. i P. J., koji se dogodio na Trgu oteškog bataljona, odnosno na gotovo istom mjestu gdje je danas ubijen.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo