Subota, 19 lipnja, 2021

Pudarić odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini

Nemojte propustiti

Kabinet potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića obratio se 9. jula pismom Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i obavijestio da je odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini, saopćeno je danas iz Pudarićevog kabineta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“I pored činjenice da bi nabavka vozila bila u skladu sa Uredbom o uslovima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije BiH, vozilo nabavljeno 2008. godine prešlo je 260.000 KM, potpredsjednik je zbog mjera štednje i ušteda u Budžetu FBiH, zahvalio Vladi FBiH i odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini”, saopćeno je iz Pudarićevog kabineta, povodom objavljivanja novinskih natpisa o kupovini automobila predsjedniku FBiH Živku Budimiru i potpredsjedniku FBiH Svetozaru Pudariću na osnovu Odluke Vlade FBiH o odobravanju nabavke dva službena putnička automobila.

“Zbog tehničke ispravnosti vozila, izvršit će se neophodne popravke i zamjena dijelova na automobilu što je značajna ušteda u odnosu na planirana sredstva za nabavku novog vozila”, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo