Petak, 22 rujna, 2023

Puhalo odgovorio Avdiću: Hvala ti što si utvrdio da sam bio obični četnički kurir

Preporučeno

Srđan Puhalo objavio je novi tekst, uz poruku na Twitteru da bi “zamolio medije i portale koji su objavili onaj članak Avde Avdića da objave i ovaj moj. Inače poštar stiže!”.

Puhalov tekst objavljen na srdjanpuhalo.bloger.ba prenosimo u cijelosti:

Dragi moj Avdo Avdiću,

Želim da ti se zahvalim na svemu u ime familije i mene lično. Ne te familije na koju si prvo pomislio, nego moja familija.

Ova moja luda familija svim srcem navija za tebe ne bi li od mene napravio čovjeka tj. četnika, čekaju oni to od 1992. godine i ti si im posljednja nada.

Upravo se čita:  Suspendovana dva ljekara bolnice u Bijeljini zbog smrti 10-godišnjeg dječaka

Također i ja sam ti silno zahvalan. Do jučer sam bio srpski snajperista, artiljerac i sijač smrti iznad Sarajeva, ali ti si svojom istragom utvrdio da sam bio obični četnički kurir, a svi znamo kako su krvoločni ti četnički kuriri.

Elem, da ne dužimo mnogo.

Ja od septembra 1991. godine pa negdje do jula ili avgusta 1994. godine nisam bio u Kalinoviku, samim tim nisam bio ni u juna 1992., a gdje sam bio to zna onaj tužilac sa kim sam razgovarao.

Upravo se čita:  Pronašao više od tri hiljade KM i vratio vlasnici: Pretužno je bilo kada je saznao za šta je novac skupljala

Jednostavno ne mogu biti na dva mjesta u isto vrijeme.

Ja nikad u ratu nisam bio kurir, već vezista, a to sam već napisao i ranije u tekstu, ali ti ne čitaš pažljivo moje tekstove i to možeš provjeriti sa svojim doušnicima.

Sve sam ti to kazao u telefonskom razgovoru, ali džaba, naslov je naslov.

Svako dobro ti želim i hvala još jednom.

Upravo se čita:  Sud BiH odbacio optužnicu protiv komandanta Sejdića i ostalih za ratne zločine

Još uvijek početnik i šaljivdžija

Srđan Puhalo

P.S. Pošto vidim da si se zadeverao oko mene i da imaš pristup svim mogućim dokumentima molim te da provjeriš kod ovih tvojih imaju li podatke o 1601 ubijenom djetetu, jer je.. nas, istina je najvažnija.

P.P.S. Mene više od tebe mrze u Kalinoviku, ko voli srpske izdajnike i autošoviniste i taj krst ja nosim sa sobom. Teško da bi neko meni kazao gdje su zakopani ubijeni kalinovački Bošnjaci.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

SK: Savo Milošević novi selektor Bosne i Hercegovine!

Kako Sport Klub saznaje iz pouzdanih izvora, Savo Milošević je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine! U ovom kvalifikacionom...

Možda vas zanima i ovo