Utorak, 18 siječnja, 2022

Puhalo u svom stilu: Danas će kroz Banjaluku paradirati 2800 Srba, na graničnim prelazima taj broj će biti mnogo veći

Nemojte propustiti

Banjalučki psiholog i analitičar komentarisao je obilježavanje ovog dana na sebi svojstven način.

Danas se u manjem bh. entitetu obilježava tzv. Dan Republike Srpske kojeg je Ustavni sud BiH dva puta proglasio neustavnim.

Reakcije na ovaj anticivilizacijski čin počele su pristizati sa svih strana.

Iako su međunarodni diplomatski predstavnici uglavnom ignorirali događaj u Banja Luci, izuzev onih iz Rusije i Kine, na obilježavanje neustavnog “Dana RS” je doputovalo nekoliko francuskih parlamentaraca, kao i visoko izaslanstvo Republike Srbije, na čelu s premijekom Anom Brnabić i predsjednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Banjalučki psiholog i analitičar komentarisao je obilježavanje ovog dana na sebi svojstven način.

– Danas će kroz Banjaluku paradirati 2800 Srba, na graničnim prelazima od Zvornika do Prijedora taj broj će biti mnogo veći!!! – napisao je Puhalo na Facebooku.

Podsjetimo, sinoć su u brojnim gradovima širom Bosne i Hercegovine zabilježeni nacionalistički ispadi: u Janji, Gackom, Prijedoru…

U Prijedoru je određena skupina ljudi, prolazeći kroz grad, pjevala presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Iz Gackog je objavljen snimak nacionalističkog orgijanja. Veliki broj automobila prolazio je kroz ovaj grad, dok je odjekivala pjesma Baje Malog knindže “Ne volim te Alija”.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo