Četvrtak, 4 ožujka, 2021

“Pukla tikva”? Emir Kusturica nije više savjetnik Milorada Dodika i uposlenik Predsjedništva BiH

Nemojte propustiti

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Forto predstavio nove mjere: Zbog pogoršane epidmiološke situacije uvode se Covid redari, produžuje se period trajanja izolacije na 14 dana

Zaključkom Vlade KS je zatraženo donošenje mjere kojom će svaka osoba koja ulazi u BiH biti obavezna posjedovati PCR...

Meteorolog Sladić najavio dolazak snijega u BiH: Evo kada i gdje će padati

Nedim Sladić, meteorolog, rekao je za medije da će predstojeća promjena vremena u Bosni i Hercegovini biti kratkotrajna. Kako...

Potvrđene jučerašnje najave: U bh. entitetu RS pooštrene mjere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, zasjedao je Entitetski štab za vanredne situacije na kome su donesene nove...

“Protjerivanje” Kusturice iz Dodikovog kabineta u Predsjedništvu, ali i izbjegavanje davanja odgovora u vezi sa ovom temom, postavlja nekoliko pitanja, a prvo na listi je da li to znači da su medijski napisi o svađi njih dvojice zaista i istiniti.

Emir Kusturica više nije na platnom spisku Predsjedništva BiH, odnosno nije više savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, javlja Oslobođenje.

Naime, odnedavno je sa spiska Dodikovih savjetnika, koji se nalazi na službenoj stranici Predsjedništva BiH, izbrisano ime Emira Kusturice, iako je ranije bio “uredno” naveden kao član kabineta aktualnog predsjedavajućeg kolektivnog šefa države.

Pokušali smo u Dodikovom kabinetu saznati od kada i zašto Kusturica više nije među dodikovim savjetnicima, ali niko od onih koji su nam se javili na telefon, o tome nije želio govoriti. Ostali članovi kabineta, uključujući i Peru Simića, zvanično savjetnika za informisanje, niti su se javljali, niti su odgovarali na poruke.

“Protjerivanje” Kusturice iz Dodikovog kabineta u Predsjedništvu, ali i izbjegavanje davanja odgovra u vezi sa ovom temom, postavlja nekoliko pitanja, a prvo na listi je da li to znači da su medijski napisi o svađi njih dvojice zaista i istiniti, piše Oslobođenje.

Još u maju prošle godine Dodik i Kusturica su bili nerazdvojni drugari, pojavivši se zajedno i na paradi povodom Dana pobjede u Moskvi. Navodno je sukob izbio u vezi sa vlasništvom nad Kusturicinom “Andrićgradom”.

Vlada RS-a je u oktobru donijela odluku kojom postaje većinski vlasnik Kusturicinog “čeda” kod Višegrada. Kusturici je, tačnije njegovoj firmi “Lotika”, ostalo oko 21 posto vlasništva nad “Andrićgradom”.

Da li to znači da Kusta nije mogao oprostiti Dodiku što je ostao bez “Andrićgrada” ili je nešto drugo u pitanju, znaju njih dvojica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Možda vas zanima i ovo