Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Puljić brutalno iskren: Dodiku je jedino preostalo slaviti uz harmonikaše i baviti se cirkusom jer nema odgovora na ovo sve

Nemojte propustiti

– Dodik sve to proslavlja jer je to jedino što mu je ostalo, i to na primitivan način, nazdravljajući uz harmonikaša, jer on nema odgovora na ovo sve. Jedino što mu je ostalo jeste da se bavi cirkusom, kazao je Puljić.

Američke sankcije Miloradu Dodiku analizirali smo sa dopisnikom Al Jazeere iz Washingtona Ivicom Puljićem.

On smatra da sankcije neće imati velikog uticaja na samog Dodika, osim što on i dalje gubi kredibilitet, ako je od toga išta ostalo u Evropi.

– Ključna je stvar hoće li se EU priključiti, ili barem Njemačka kao najuticajnija zemlja. Onda bi to imalo konkretnog značaja. Teško je onda ići na neke sastanke u Evrope, poslovati u Evropi. Isto se odnosi na Alternativnu televiziju a naravno i na ljude koji su dobili sankcije od strane State Departmenta, dakle, Tegletija i Kukić. To su sve stvari koje imaju jedan jak psihološki uticaj. Nije lako, ako se bavite javnim poslovima, imati jednu takvu značku na svom reveru, da ste pod američkim sankcijama. Naravno, Dodik sve to proslavlja jer je to jedino što mu je ostalo, i to na primitivan način, nazdravljajući uz harmonikaša, jer on nema odgovora na ovo sve. Jedino što mu je ostalo jeste da se bavi cirkusom, ističe Puljić.

Dodaje, očekuje pridruživanje evropskih zemalja sankcijama. Pogledajte kompletan prilog u nastavku:

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo