Utorak, 7 veljače, 2023

Puljić: Šta drugo očekivati od primitivnog nacionaliste kojem su Mladić i Putin uzor

Nemojte propustiti

“Dodik je najočitiji primjer balkanskog siledžije. Nijedna žena nije sazlužila da je takav čovjek i spomene”, napisao je Puljić.

Skandalozna izjava Milorada Dodika na računa aktuelne ministrice vanjskih poslova BiH našila je na žestoke osude. Podsjećamo, Dodik je govoreći i šefici bh. diplomatije u jednom trenutku kazao “svaka joj je za šamara”.

“Možemo misliti o Biseri ovo ili ono, ali ovakve izjave bi trebalo da imaju i neku reakciju. Osim ako ne reagujemo samo kad je napad na žene koje su nam OK”, napisala je na Twitteru Ivana Korajlić, izvršna direktorica Transparency International BiH.

Na njenom postu oglasio se i poznati novinar Ivica Puljić, koji trentno radi kao dopisnik Al Jazeere Balkans iz Vašingtona.

“Šta drugo očekivati od primitivnog nacionaliste kojem su Ratio Mladić i Vladimir Putin uzori. I onaj Aleksandar Vučić također. Mizoginija je oduvijek prisutna na Balkanu, a Dodik je najočitiji primjer balkanskog siledžije. Nijedna žena nije sazlužila da je takav čovjek i spomene”, napisao je Puljić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Najniža penzija u RS-u za 220 KM manja od najniže penzije u FBiH

Najnižu penziju primaju oni koji imaju do 15 godina staža i tu spadaju naslijeđene penzije. U Bosni i Hercegovini je...

Možda vas zanima i ovo