Utorak, 30 svibnja, 2023

Pune ruke posla za Graničnu policiju: Uhapšeno više osoba zbog droge, napada, falsifikovanja…

Nemojte propustiti

Službenici Jedinice granične policije BiH Brod su 11. marta 2022. godine uhapsili E. Š. (1987), državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Upravo se čita:  Brojne višečlane porodice ostale bez 350 KM dječijih dodataka

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradina uhapšen je J. K. (1966) jer ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela “napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti”.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, ovog državljanina Republike Hrvatske su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Prethodno, 7. marta 2022, službenici Jedinice GPBiH Gradiška uhapsili su I. S. (1984) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela „omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Upravo se čita:  Načelniku jedne od najsiromašnijih općina u BiH stigla Škoda od 83.000 maraka

Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Uz navedeno, službenici ove jedinice su 7. marta 2022., uhapsili V. H. (1978), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo