Petak, 21 siječnja, 2022

Puštena u saobraćaj Mahovljanska petlja

Nemojte propustiti

Mahovljanska petlja na dijelu trase autoputa Banja Luka – Gradiška danas je biti puštena u saobraćaj. Sa ukupnom dužinom saobraćajnica od 7.360 metara, spajat će autoputeve Banja Luka – Gradiška i Banja Luka – Doboj, čija gradnja uskoro treba da počne.

Foto: ArhivVrijednost ugovorenih radova na izgradnji ovog najsloženijeg projekta putne infrastrukture u RS-u iznosila je oko 11,5 miliona eura, a dodatni radovi na klizištu bili su oko 3,5 miliona eura.

Radovi na izgradnji petlje trajali su više od dvije godine, a izvodili su ih češki konzorcijum OHL ŽS iz Brna i Niskogradnja iz Laktaša. U toku radova utrošeno je 30.000 metara kubnih betona, 40.000 tona asfalta, 600.000 metara kubnih iskopa i nasipa.

Na Mahovljanskoj petlji, koja zauzima površinu u prečniku od oko 1,5 kilometara, izgrađeno je sedam objekata, odnosno mostova i nadvožnjaka, od kojih je najduži 580 metara, te druga obilazna rampa koja prelazi preko autoputa Banja Luka – Gradiška i spaja ga sa postojećim magistralnim putem, a u budućnosti sa autoputem Banja Luka – Doboj.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo