Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Put u političku izolaciju? Milorad Dodik otkazao odlazak u Grčku, rečeno mu da ne može prisustvovati sastanku sa Scholzom i drugim liderima

Nemojte propustiti

Kako saznaje portal Istraga, Milorad Dodik je otkazao put za Solun jer mu je saopćeno da ne može prisustvovati večeri sa ostalim liderima.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u narednom je periodu trebao oputovati u Grčku, gdje je planirano da prisustvuje sastanku sa nekoliko europskih lidera.

Sastanak će biti održan u Solunu, a njemu će prisustvovati i njemački kancelar Olaf Schloz. Lider SNSD-a je već ranije rezervisao hotel u Solunu, gdje će boraviti tokom posjete Grčkoj.

Upravo se čita:  Savjetnica u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u vezi s razrješenjem ambasadora Abdulaha Skake

Međutim, kako saznaje portal Istraga, Dodik je otkazao put za Solun jer mu je saopćeno da ne može prisustvovati večeri sa ostalim liderima.

Razlozi ovakve odluke se, za sada, mogu samo nagađati, ali je jasno kako Dodikova retrogradna politika nimalo ne prija europskim liderima, te je jasno da predsjednik SNSD-a vodi sebe i svoje partnere u političku izolaciju.

Pročitajte još

Izdvajamo

Policija jučer zaustavila deset vozača bez vozačke dozvole

Deset osoba isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita U protekla 24 sata na području...

Možda vas zanima i ovo