Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Putarina pokupila četiri dana ranije, nadležni kažu da je to “testno naplaćivanje”

Nemojte propustiti

“U ‘Službenom glasniku’ stoji da se nova naplata može sprovoditi tek od 5. novembra, a ne od ovog petka. Zvala sam nadležne i rekli su mi da je ovo ‘testno’ naplaćivanje”

Iako je putarina na relaciji Gradiška – Banjaluka trebalo da poskupi tek u idući utorak, to se desilo jučer, a vozače je, osim tog hladnog tuša, dočekao još jedan – velike gužve na naplatnom mjestu Jakupovci, pišu Nezavisne novine.

Naime, u “Službenom glasniku RS”, objavljenom 28. oktobra, navedena je Uredba o visini putarine, koja propisuje da će ona od Gradiške (Čatrnja) do Banjaluke (Jakupovci) za putnička vozila iznositi 3,50 KM (umjesto dosadašnjih 2,50 KM).

“Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u ‘Službenom glasniku RS’”, navodi se na kraju uredbe, što znači da ona na snagu stupa tek 5. novembra, odnosno u utorak.

Zanimljivo je da je skuplja putarina od Gradiške do Banjaluke počela da se naplaćuje baš u petak, kada se zbog praznika Svi sveti slio veliki broj vozila upravo na ovoj relaciji, što je prouzrokovalo gužve na naplatnom mjestu u Jakupovcima, a samim tim i veće prihode.

“U ‘Službenom glasniku’ stoji da se nova naplata može sprovoditi tek od 5. novembra, a ne od ovog petka. Zvala sam nadležne i rekli su mi da je ovo ‘testno’ naplaćivanje”, priča jedna čitateljka.

Na pitanja do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nisu odgovorili iz “Autoputeva RS”, ali su za agenciju Srna ranije potvrdili da na autoputevima u Republici Srpskoj u petak počinje zatvoreni sistem naplate putarine, a čija je osnovna karakteristika naplata po pređenom kilometru autoputa.

“Ovim se sistem naplate putarine na 106 kilometara autoputeva u Republici Srpskoj u potpunosti zatvara, a putarina će biti naplaćivana po pređenom kilometru”, rečeno je u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske”.

Iz ovog preduzeća podsjećaju da su izgradnjom naplatnih stanica u Aleksandrovcu, Novoj Topoli i Čatrnji ispunjeni uslovi za zatvaranje sistema naplate putarine i na autoputu Gradiška – Banjaluka, na kojem je do sada funkcionisao otvoreni sistem sa jednom ulazno-izlaznom rampom, odnosno naplatnom stanicom Jakupovci.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo