Utorak, 17 svibnja, 2022

Putin cilja sljedeću državu? Izjave ruskog komandanta naslućuju crni scenario prema kojem bi se invazija mogla nastaviti prema Zapadu?

Nemojte propustiti

Seddon ističe kako se na osnovu riječi ruskog komandanta može zaključiti da Rusi spremaju napad na Odesu

Dopisnik Financial Timesa iz Moskve, Max Seddon, prenio je danas navodno izgovorene riječi višeg ruskog komandanta Rustama Minekajeva, na osnovu kojih se može zaključiti kako Rusija ima veće i šire ciljeve invazije nego što se to do sada mislilo.

Minekajev je, prema Seddonovim riječima, izjavio kako je jedan od ciljeva ruske vojske “uspostavljanje potpune kontrole nad Donbasom i južnom Ukrajinom”.

Ako bi Rusi uspjeli doći do tog cilja, onda bi se prema riječima ruskog komandanta mogao “uspostaviti kopneni koridor prema Krimu”.

Minekajev kaže da bi kontrola nad južnim dijelom Ukrajine “otvorila još jedan put prema Transnistriji”. Dodao je kako i u toj paradržavi “postoje slučajevi opresije nad populacijom koja govori ruski”. Transinistrija je, inače, samoproglašena proruska republika u Moldaviji.

Seddon ističe kako se na osnovu riječi ruskog komandanta može zaključiti da Rusi spremaju napad na Odesu, s ozbirom da je Transnistrija geografski smještena vrlo blizu ovog ukrajinskog lučkog grada.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Erol Avdović iz New Yorka: Raskrinkan pakleni plan Milorada Dodika

"Taj pakleni plan je raskrinkran i nije uspio. Uostalom, u politici je vrag uvijek u detaljima", poručuje izvještač iz...

Možda vas zanima i ovo