Četvrtak, 25 travnja, 2024

Putin donio novu odluku: Građanima Rusije zabranjeno iznošenje više od 10.000 dolara

Autor:Agencije

Preporučeno

Od 2. marta, zabranjuje se izvoz deviza iz Ruske Federacije u stranoj valuti u iznosu većem od 10.000 dolara

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin donio je danas novi ukaz kojim se nastoji osigurati finansijska stabilnost države zbog sankcija koje su uvele zapadne države.

Putin je potpisao dokument “O dodatnim privremenim mjerama ekonomske prirode za osiguranje finansijske stabilnosti Ruske Federacije”, a mjere su kako se navodi usmjerene na odbranu nacionalnih interesa Rusije.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

Jedna od mjera koja se uvodi tiče se posebne procedure za transakcije vrijednosnim papirima, nekretninama i kreditima za strana lica.

“Ograničenja su postavljena za strane osobe povezane s državama koje vrše neprijateljske radnje protiv Ruske Federacije i njenih građana. Nove mjere se odnose na transakcije i operacije kojima se takvim stranim licima obezbjeđuju krediti i zajmovi u rubljama, kao i na transakcije koje podrazumijevaju ‘nastanak vlasništva nad vrijednosnim papirima i nekretninama'”, navodi novinska agencija TASS.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Ipak, jedna od najvažnijih mjera koja se tiče osiguranja stabilnosti ekonomije odnosi se na zabranu “izvoza gotovine” iz Ruske Federacije.

“Od 2. marta, zabranjuje se izvoz deviza iz Ruske Federacije u stranoj valuti u iznosu većem od 10.000 dolara koji se obračunava po zvaničnom kursu Centralne banke Rusije”, navodi se u dokumentu koji je potpisao Vladimir Putin.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanih intervala prijepodne. U većem dijelu zemlje...

Još vijesti za vas