Srijeda, 4 listopada, 2023

Putin je dao instrukcije: “Da nikome ne bi palo na pamet”

Preporučeno

Prema izvještajima koji su se pojavili, Amerika u Ukrajinu šalju zaštitnu opremu da se zemlja pripremi za bilo kakav potencijalni napad hemijskim oružjem tijekom rata.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će Rusija ojačati svoje granice kako nikome ne bi palo na pamet da je napadne.

Ruski ministar odbrane Sergeja Shoigua izvjestio je predsjednika Rusije Vladimira Putina da zemlje NATO jačaju svoj vojni potencijal prema ruskim zapadnim granicama, rekao je Peskov, prenela je agencija RIA Novosti.

Upravo se čita:  "Cijena će biti puno veća nego 1945." - Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om

“Putin je dao instrukcije Shoiguu, a naše Ministarstvo odbrane sada radi na tome da razvije plan za povećanje i jačanje našeg vojnog potencijala na zapadnim granicama kao odgovor”, istakao je Peskov.

Naravno, to će biti urađeno na način da se zaštitimo i da se u svemu održi neophodan paritet, kako nikome ne bi palo na pamet da nas napadne, kazao je Peskov u intervjuu za TV kanal Bjelorusija 1.

Upravo se čita:  Jedva punoljetni mladić iz BiH pretučen u Njemačkoj

Prema izvještajima koji su se pojavili, Amerika u Ukrajinu šalju zaštitnu opremu da se zemlja pripremi za bilo kakav potencijalni napad hemijskim oružjem tijekom rata.

Inače, danas je u toku i 38. dan ruske invazije na Ukrajinu koja je počela u rano jutro 24. februara.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Mladi Tiktoker “poludi” na pitanje kako Hercegovci mogu biti Hrvati: “Nisam ja Bosanac. U školi sam učio na hrvatskom a ne bosanskom jeziku”

Hrvoje Dadić je Tiktoker iz Hercegovine koji studira u Splitu. Kaže da “poludi” na pitanje: Kako to da Hercegovci...

Možda vas zanima i ovo