Utorak, 30 studenoga, 2021

Putin naredio provjeru borbene gotovosti

Nemojte propustiti

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin naredio je danas vojnim snagama u centralnom dijelu Rusije da stupe u punu borbenu gotovost, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

“U skladu sa naredbama predsjednika, vojnici iz Centralne vojne oblasti te jedinice i garnizoni raspoređeni na toj teritoriji stavljeni su u stanje pune borbene gotovosti”, naglasio je Šojgu, dodajući da će borbena gotovost trajati od 21. do 28. juna.

Šojgu je istakao da je predsjednik dao zadatak da bi se provjerila spremnost vojnika da vrše svoje dužnosti prema trenutnim standardima.

Šojgu je naredio komandantu vazdušno-desantnih snaga Vladimiru Šamanovu da rasporedi i pripadnike tog roda.
Ruski ministar odbrane, takođe je naredio da strani vojni atašei budu obaviješteni o iznenadnom stupanju u borbenu gotovost.

“Povratak snaga u baze mora biti obavljen do 1. jula. Komandant vazdušnih snaga mora uspostaviti kontrolu nad postupcima pripadnika tog roda i Druge komande protivvazdušne odbrane tokom njihovog raspoređenja na operativne piste i obaviti dopunjavanje goriva u vazduhu”, precizirao je Šojgu.

Više od 65.000 vojnika i 5.500 borbenih vozila učestvovaće u probi borbene gotovosti ruskih snaga.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

SIPA uhapsila devet pripadnika vojne policije RS-a zbog ratnog zločina iz 1992. godine

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela...

Možda vas zanima i ovo