Nedjelja, 1 listopada, 2023

Putin: Nemamo zle namjere protiv susjeda, moramo sarađivati i normalizirati odnose

Preporučeno

“Mislim da svi moraju razmišljati o tome kako normalizirati odnose, normalno sarađivati ​​i normalno razvijati odnose”, dodaje.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u svom najnovnijem obraćanju upozorio je one koji se protive ruskim akcijama u Ukrajini da ne pogoršavaju situaciju, nametanjem dodatnih ograničenja njegovoj zemlji.

Kako prenosi BBC, ruski lider govorio je na sjednici vlade koja je emitirana na državnom informativnom kanalu Rossiya 24.

Upravo se čita:  Šokirali se kada su ga zaustavili - Njemačka policija iz saobraćaja isključila autobus iz Bosne i Hercegovine: "Bio je tempirana bomba"

“Nemamo zle namjere protiv naših susjeda”, tvrdi Putin.

Dodao je kako njegova vlada ne vidi potrebu da njeni susjedi poduzimaju dalje mjere koje će pogoršati odnose.

“Mislim da svi moraju razmišljati o tome kako normalizirati odnose, normalno sarađivati ​​i normalno razvijati odnose”, dodaje.

Putinov istup dolazi u vrijeme dok se ministri vanjskih poslova Evropske unije okupljaju u Briselu kako bi razmotrili naredne mogućnosti održanja pritiska na Rusiju.

Upravo se čita:  "Cijena će biti puno veća nego 1945." - Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om

Putin također ponavlja svoju prethodnu tvrdnju da su sve dosadašnje akcije ruske vojske poduzete isključivo kao odgovor na neke neprijateljske akcije protiv Ruske Federacije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo