Subota, 21 svibnja, 2022

Putin: Nemamo zle namjere protiv susjeda, moramo sarađivati i normalizirati odnose

Nemojte propustiti

“Mislim da svi moraju razmišljati o tome kako normalizirati odnose, normalno sarađivati ​​i normalno razvijati odnose”, dodaje.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u svom najnovnijem obraćanju upozorio je one koji se protive ruskim akcijama u Ukrajini da ne pogoršavaju situaciju, nametanjem dodatnih ograničenja njegovoj zemlji.

Kako prenosi BBC, ruski lider govorio je na sjednici vlade koja je emitirana na državnom informativnom kanalu Rossiya 24.

“Nemamo zle namjere protiv naših susjeda”, tvrdi Putin.

Dodao je kako njegova vlada ne vidi potrebu da njeni susjedi poduzimaju dalje mjere koje će pogoršati odnose.

“Mislim da svi moraju razmišljati o tome kako normalizirati odnose, normalno sarađivati ​​i normalno razvijati odnose”, dodaje.

Putinov istup dolazi u vrijeme dok se ministri vanjskih poslova Evropske unije okupljaju u Briselu kako bi razmotrili naredne mogućnosti održanja pritiska na Rusiju.

Putin također ponavlja svoju prethodnu tvrdnju da su sve dosadašnje akcije ruske vojske poduzete isključivo kao odgovor na neke neprijateljske akcije protiv Ruske Federacije.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

State Department: Ne razmatramo nove sankcije za političare u BiH

Nakon špekulacija pojedinih medija u našoj zemlji da će u narednom periodu uvesti nove sankcije političarima u BiH, iz...

Možda vas zanima i ovo