Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Putin otkrio detalj koji je malo ko znao – Šta se dešavalo prije invazije? Ukrajinci odbili rusku ponudu, a onda je počeo napad

Nemojte propustiti

Iskoristio je priliku pa je Zapad optužio da ukrajinske vlasti guraju u krvoproliće davajući im oružje.

Vladimir Putin, predsjednik Rusije, rekao je da se “vojna operacija u Ukrajini” odvija uspješno. Poručio je da će “vojnu operaciju u Ukrajini” sprovesti do kraja.

Putin je, također, dodao da će Zapad pokušati “ugroziti teritorijalni integritet Rusije”, ali da im to neće uspjeti.

Istakao je da Ukrajina “neće postati odskočna daska za prijetnje Rusiji”. Govoreći o zapadnim sankcijama, Putin kaže da one nisu uspjele.

Iskoristio je priliku pa je Zapad optužio da ukrajinske vlasti guraju u krvoproliće davajući im oružje.

– Želim prvi put reći ovo, na početku specijalne operacije od vlasti u Kijevu smo tražili da se ne uključe u sukobe, nego samo da povuku trupe iz Donbasa. Nisu htjeli. Pa – ovo je njihova odluka, rekao je Putin.

Ukrajinske snage je optužio za granatiranje Donjecka, te je kazao da je prilikom toga poginulo 20 ljudi. Ističe da se u takvim napadima ne biraju mete.

– Kao i fašisti, koji su u posljednjim danima Trećeg rajha pokušali povući za sobom što više nevinih žrtava, kazao je on.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo