Petak, 22 rujna, 2023

Putin poručio Dodiku: S Bosnom i Hercegovinom imamo određenih poteškoća

Preporučeno

“Razvili smo jako dobre odnose otkako ste na čelu Republike Srpske, ali i u sadašnjem svojstvu”, rekao je Putin zahvalivši Dodiku na dolasku u Sankt Peterburg

Na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Na sajtu Kremlja objavljen je dio Putinovog obraćanja Dodiku na početku sastanka na kojem je Putin rekao kako visoko cijeni Dodikov stav po pitanju sankcija.

Upravo se čita:  Ramo Isak i njegova porodica prijavili imovinu vrijednu 18 miliona KM

“Razvili smo jako dobre odnose otkako ste na čelu Republike Srpske, ali i u sadašnjem svojstvu”, rekao je Putin zahvalivši Dodiku na dolasku u Sankt Peterburg, nadajući se kako mu je boravak bio koristan i zanimljiv.

“Nažalost, u sadašnjim uslovima, s Bosnom i Hercegovinom imamo određenih poteškoća vezanih za pristupanje sankcijama, ali znamo vaš stav i visoko ga cijenimo. Uprkos svim poteškoćama, odnosi se nastavljaju i razvijaće se, posebno s onima koji te odnose žele održati. A koliko ja znam, ti si jedan od tih ljudi”, rekao je Putin članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

SK: Savo Milošević novi selektor Bosne i Hercegovine!

Kako Sport Klub saznaje iz pouzdanih izvora, Savo Milošević je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine! U ovom kvalifikacionom...

Možda vas zanima i ovo