Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Putin: U nuklearnom ratu ne može biti pobjednika i nikada ga ne treba započeti

Nemojte propustiti

Globalna zabrinutost zbog mogućnosti nuklearnog rata je porasla nakon što je Rusija krajem februara započela agresiju na Ukrajinu.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da ne može biti pobjednika u nuklearnom ratu te je poručio da takav rat nikada ne treba započeti.

Ovo je istakao u pismu upućenom učesnicima konferencije u New Yorku, na kojoj je razgovarano o nuklearnom oružju. Napomenuo je da je njegova država među potpisnicama sporazuma o neširenju nuklearnog oružja te tvrdi da se dosljedno pridržava ovog sporazuma.

“Polazimo od činjenica da u nuklearnom ratu ne može biti pobjednika i da nikada ne bi trebao biti pokrenut. Zalažemo se za jednaku i nedjeljivu sigurnost cijele svjetske zajednice”, naglasio je Putin.

Globalna zabrinutost zbog mogućnosti nuklearnog rata je porasla nakon što je Rusija krajem februara započela agresiju na Ukrajinu.

Tada je predsjednik Rusije spominjao navedeno oružje i upozoravao na pokušaj miješanja vanjskih sila na ono što je nazvao specijalnom operacijom u Ukrajini, prenosi Al Jazeera English.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo