Srijeda, 24 srpnja, 2024

Putin upozorio Zapad u slučaju nove isporuke oružja Ukrajini

Preporučeno

Putin je istakao da isporuke američkih raketnih sistema za višestruko lansiranje Ukrajini ništa ne mijenjaju, budući da je Kijev ranije imao inventar tog naoružanja, te da jednostavno popunjavaju zalihe.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u izjavi za televiziju Rossiya-1, kazao je kako Zapad želi produžiti sukob u Ukrajini što je duže moguće, nastavkom isporuke oružja.

Putin je rekao da će Rusija pogoditi nove ciljeve ako SAD počnu opskrbljivati Ukrajinu projektilima većeg dometa, izvijestila je novinska agencija TASS.

Upravo se čita:  Putnik iz Banja Luke uhvaćen zbog lažiranja dokumenata na letu za Dortmund

“Po mom mišljenju, sva ova gužva oko dodatnih isporuka naoružanja generalno ima za cilj da se oružani sukob produži što je duže moguće”, rekao je Putin u dijelu intervjua sa reporterom Pavlom Zarubinom za program “Moskva”, prikazanim u emisiji “Vijesti nedjelje” na TV kanalu Rossiya-1.

Putin je istakao da isporuke američkih raketnih sistema za višestruko lansiranje Ukrajini ništa ne mijenjaju, budući da je Kijev ranije imao inventar tog naoružanja, te da jednostavno popunjavaju zalihe.

Upravo se čita:  Izbacivač Emir iz BiH na čelu bande: Ucjenjivali bogate Švajcarce, žrtvi iskopali grob

Prema njegovoj ocjeni, isporuke oružja Ukrajini iz SAD-a i nekih drugih zemalja povezane su sa nadoknadom gubitaka Ukrajine u tehnici i to ništa suštinski ne mijenja, prenosi RIA.

“Ono što danas vidimo, to su rakete koje lete na udaljenosti od 45 do 70 km u zavisnosti od rakete. Isto važi i za raketne sisteme Grad, Uragan i Smerch o kojima sam govorio. I tu nema ništa novo”, objasnio je Putin.

Upravo se čita:  Može se dobiti već za pet godina radnog staža: Koliko morate raditi u Njemačkoj za penziju veću od 2.000 eura

TASS prenosi kako je ruski predsjednik kazao da će, ukoliko se nastavi isporučivati oružje Ukrajini, pogoditi one ciljeve koje ruska vojska još nije pogodila.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas