Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Putin uveo sankcije “neprijateljskim zemljama”

Nemojte propustiti

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret o uvođenju viznih ograničenja za građane zemalja koje Rusija smatra “neprijateljskim” kao odgovor na sankcije zbog Ukrajine.

Od danas je obustavljen pojednostavljeni proces izdavanja viza za neke zemlje EU, kao i Norvešku, Švicarsku, Dansku i Island.

Inače, Poljska, Letonija, Litvanija i Estonija zatvorit će u narednih nekoliko dana granicu sa Rusijom, što će onemogućiti u potpunosti transport sa ovom zemljom. O svojoj odluci danas su obavijestili zamjenika ukrajinskog ministra za infrastrukturu Mustafu Nayema.

Ukrajinsko ministarstvo je prošle sedmice zvanično apelovalo na ove četiri države da se obustavi “bilo kakav drumski saobraćaj iz Rusije i Bjelorusije”.

“Poljska, Letonija, Litvanija i Estonija će započeti proces potpune izolacije od Rusije u naredna 48-72 sata”, napisao je Nayem, javila je medijska kuća NEXTA.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pojačanje za Oružane snage BiH: Do kraja maja još jedan oglas za prijem u profesionalnu vojnu službu

Struktura kandidata po komponentama OSBiH, odnosno u pogledu zastupljenosti naroda (Bošnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih) nije ravnomjerna, te se...

Možda vas zanima i ovo