Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Putinov bliski saradnik poslao jezivu prijetnju: “Zna se gdje ide prva bomba”

Preporučeno

“Zasigurno nećemo krenuti od Varšave, Pariza ili Berlina. Prvi na udaru bit će London. Kristalno je jasno da prijetnja svijetu dolazi od Anglosaksonaca”

Andrej Guruljov, član odbora za obranu ruskog parlamenta, bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina i zastupnik njegove stranke Ujedinjena Rusija, tokom gostovanja na državnoj televiziji Rusija 1 ustvrdio je i da bi u slučaju ruskog udara u trećem svjetskom ratu kao prvi europski grad na meti bio London, prenosi Daily Mail.

Upozorenja o ‘armagedonu’ dolaze uslijed obnovljenih strahovanja da bi rat u Ukrajini mogao eskalirati u globalni sukob zato što je NATO članica Litvanija blokirala prijevoz ruske robe pod sankcijama namijenjene enklavi Kalinjingrad.

Guruljov je rekao kako je jedini način da se sruši blokada, ruska invazija na zemlje NATO-a, koja bi pokrenula klauzulu 5 NATO-a (koji definiše da napad na jednu članicu NATO-a predstavlja napad na sve članice) i vjerovatno izazvala treći svjetski rat.

Upravo se čita:  Europa se priprema za "arktičku ekspoloziju", s niskim temperaturama, snijegom...

“Uništit ćemo cijelu skupinu neprijateljskih svemirskih satelita tokom prve zračne operacije. Nikoga ne bi bilo briga jesu li američki ili britanski, mi bi na njih gledali kao na NATO”, rekao je 54-godišnji Guruljov, inače bivši general.

‘Prijetnja svijetu dolazi od Anglosaksonaca’

“Drugo, oslabit ćemo cijeli sistem proturaketne odbrane. Treće, zasigurno nećemo krenuti od Varšave, Pariza ili Berlina. Prvi na udaru bit će London. Kristalno je jasno da prijetnja svijetu dolazi od Anglosaksonaca”, zaključio je.

Upravo se čita:  U restoranu u Njemačkoj zaposlio ženu iz Bosne i Hercegovine na crno: Prijeti mu 10 godina zatvora i do 500.000 eura kazne

“U sklopu operacije uništavanja ključnih lokacija, zapadna Europa bit će odsječena od opskrbe električnom energijom i paralizovana. Sva energetska postrojenja bit će uništena. A u trećoj fazi, baš ću vidjeti što će SAD reći zapadnoj Europi o nastavku borbi na hladnoći, bez hrane i električne energije. Pitam se kako će oni (SAD) uspjeti ostati po strani. Ovo je grubi plan, a neke momente namjerno izostavljam jer se o njima ne smije govoriti na televiziji”, dodao je.

Također je iznio i svoju strategiju okupacije Litvanije i Estonije, pri čemu bi glavni gradovi Vinius i Tallinn bili preimenovani i dobili svoja nekadašnja imena Vilno i Reval.

“S vojnog gledišta, nemoguće je dobiti čist koridor (kroz Litvaniju)”, kaže. “Ali ako Zapad odluči blokirati Kalinjingradsku regiju, bit će donesena odluka o provedbi strateške operacije njezine deblokade”.

Upravo se čita:  Supruga šefa ukrajinske vojne obavještajne službe otrovana teškim metalima!?

Kaže kako se nitko neće zamarati samo osiguravanjem koridora. “Ako počnemo raditi, radit ćemo kako treba… Sve će biti raščišćeno, jer zašto ostavljati neprijatelje iza leđa?”.

Guruljov je, navodi Daily Mail, bivši zamjenik zapovjednika ruskog južnog vojnog okruga te je služio u ruskim snagama u Siriji.

SAD su ga sankcionisale zbog bliskih veza s Putinom, piše Jutarnji list.

U februaru ga se navodno čulo su u presretnutom pozivu tokom kojeg je naredio podređenima da spale domove Ukrajinaca nakon što su izbacili porodice na ulicu, što je postupak koji bi, kako navodi britanski medij, predstavljao ratni zločin.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo