Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Putinovo izlaganje o Bosni i Hercegovini neće se svidjeti Dodiku: Suverenitet i integritet osnovni je uslov za izgradnju moderne države

Nemojte propustiti

Putin se tokom svog izlaganja dotakao i Bosne i Hercegovine, te je naglasio da Rusija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

Ambasador BiH u Rusiji, Željko Samardžija, danas je zajedno sa još 22 novopridošla ambasadora u Rusiji, predao akreditivna pisma predsjedniku ove zemlje, Vladimiru Putinu.

Putin se tokom svog izlaganja dotakao i Bosne i Hercegovine, te je naglasio da Rusija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

– Važno mjesto u ruskoj politici na Balkanu daje se razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom. Cilj nam je da aktivno doprinesemo daljem jačanju bilateralnih kontakata u trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi. Kao državni garant mirovnog sporazuma zaključenog prije 25 godina, Rusija se zalaže za striktno poštovanje dejtonskih principa, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet vaše zemlje. Vjerujemo da je ovo osnovni uslov za izgradnju istinski moderne i demogratske Bosne i Hercegovine, rekao je Putin nakon primanja akreditivnih pisama.

Ruski predsjednik je potom naglasio da ambasadori mogu računati na pomoć od strane Rusije, kao i na iskren interes sa sprovođenje zajedničkih projekata iz političkih i poslovnih krugova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo