Subota, 28 siječnja, 2023

Putnici zbog velikih gužvi napravili haos na graničnom prelazu

Nemojte propustiti

S. MAKEDONIJA – Na graničnom prelazu Tabanovce građani su ovih dana na ulazak u Sjevernu Makedoniju čekaju više od 3 sata, navodi Sitel. Riječ je o kilometarskim kolonama vozila.

Građani koji satima čekaju ogorčeni su i komentiraju kako je bilo razdoblja kada niti jedan automobil nije pušten.

Prema riječima očevidaca, na graničnom prelazu bila je pojačana policija, ali nije bilo protoka putnika ni vozila. Ogorčeni su jer su dugo čekali na niskim temperaturama, no od graničnih službi nisu dobili nikakvu informaciju o čemu je riječ.

Kasnije se saznalo da je gužva zbog hapšenja policajaca na granici. Dakle, zbog zloupotrebe službenog položaja u policijskoj akciji GP “Tabanovce” privedeni su zapovjednik, zamjenik zapovjednika, vođa smjene, kao i šest policijskih službenika, potvrdio je za medije ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

Na GP “Tabanovce” je izvedena akcija Ministarstva unutrašnjih poslova u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom za procesuiranje krivičnih djela organizovanog kriminala i korupcije

Inače, gužve u ovom razdoblju na graničnim prijelazima uglavnom nastaju zbog povratka iseljenika iz Evropskih zemalja u Makedoniju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo