Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Putovali iz BiH prema Hrvatskoj: Dvojici putnika 2.100 eura kazne zbog motanih cigareta

Preporučeno

Kažu da nisu bili upoznati sa strogim pravilnikom i nisu prijavili da sa sobom imaju više od dvije kutije cigareta koliko je dozvoljeno.

Posljednjih sedmica smo više puta ponovili kako građani prilikom prelaska granice plaćaju velike kazne zbog toga što su sa sobom ponijeli neke stvari koje prema zakonu Europske Unije ne smiju imati prilikom prelaska granice.

Upravo se čita:  Građani za 24 sata skupili novac da se plati kazna Sarajlijama koji su uništili ploču zločincu Mladiću

Jedan takav slučaj dolazi nam s Graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo gdje je jučer dvoje putnika putovalo iz Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj i platili su veću novčanu kaznu zbog motanih cigareta.

Naime, putnici kako kažu da bi uštedili ponijeli su motanih cigareta i nisu bili upoznati sa strogim pravilnikom i nisu prijavili da sa sobom imaju više od dvije kutije cigareta koliko je dozvoljeno.

Upravo se čita:  Koja je razlika između "tatinog" i "radničkog" djeteta: Sarajevski profesor geografije objasnio na jednostavnom primjeru zašto smo siromašni

Carinik je kod oba putnika pronašao motanih cigareta, jedan je imao 500 komada cigareta i kažnjen s 1.200 eura a drugi 380 komada motanih cigareta i napisan je prekršajni nalog u visini od 900 plus troškovi postupka koji su 15 eura po osobi, a cigarete su oduzete.

– Uredu, pogriješio sam, platit ću ali kako može biti tolika kazna za cca kilu duhana koji vrijedi samo 20 ili 30 KM – navodi kažnjeni putnik?!

Upravo se čita:  Preminuo poznati doktor Hamza Žujo, radio i na slučaju Memić

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas