Četvrtak, 25 veljače, 2021

“Morbidni vicevi” na “Facebooku”: Vrijeđanje žrtava genocida u Srebrenici zaprepastilo regiju

Nemojte propustiti

Vlada napravila štamparsku grešku: Detalji nove naredbe za građane KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je novu naredbu koja se počinje primjenjivati od sutra, 25. februara 2021. Novom...

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

“Kada sam bio klinac ‘mrzio’ sam Hrvate i muslimane, sad samo sluge”, napisao je administrator

Foto: FacebookHrvatski portal “Index.hr”, objavio je reakciju svog čitatelja koji je pismom javno zatražio da se zabrani Facebook stranica “Morbidni vicevi” zato što se na njoj, između ostalog, vrijeđaju žrtve genocida u Srebrenici.

Na stranici se mogu naći vicevi tipa: “Kako spavaju muslimani u Srebrenici? Kao zaklani” ili “Kako u Srebrenici prodaju zemljište? Hoćete s kostima ili bez?”.

“I tako dok se bliži 11. juli, dana kada je ubijeno preko 8 hiljada Srebreničana, na ‘Facebook’ stranici ‘Morbidni vicevi’ šale se na račun nevino ubijenih”, napisao je čitalac i zamolio sve “normalne ljude” da tu “Facebook” grupu prijave.

“Ovo mogu samo maloumna djeca objaviti. Zar se sa ovim treba šaliti? Od ratnih prizora raditi viceve”, piše u pismu, u kojem dalje stoji  “kako se trebaju sramiti svi koji pišu i objavljuju takve viceve”.

Nakon što je OBN televizija već objavila poziv na brisanje, administrator grupe je stavio status da su sredstva javnog informiranja “jake snage nekog režima” i da se uz njihovu pomoć “najlakše ispiru mozgovi ljudima, tako da im utjeraju mržnju u kosti”.

“Kada sam bio klinac ‘mrzio’ sam Hrvate i muslimane, sada kada sam porastao mrzim samo ovakve sluge režima”, napisao je administrator.

Čini se kako je “Facebook” brzo reagirao na nezadovoljstvo ljudi tom grupom, jer se oko 19:50 sati više nije moglo doći do nje na linku www.facebook.com/Morbirator?ref=ts, zaključuje hrvatski portal.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić: Nema se Alisa čemu nadati, ako je tata u pritvoru, doći će i ona na red sigurno

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine danas su izvršeni pretresi objekata i dokumentacije Javne ustanove Hitna pomoć Sarajevo, saopćeno...

Možda vas zanima i ovo