Četvrtak, 19 svibnja, 2022

“Morbidni vicevi” na “Facebooku”: Vrijeđanje žrtava genocida u Srebrenici zaprepastilo regiju

Nemojte propustiti

“Kada sam bio klinac ‘mrzio’ sam Hrvate i muslimane, sad samo sluge”, napisao je administrator

Foto: FacebookHrvatski portal “Index.hr”, objavio je reakciju svog čitatelja koji je pismom javno zatražio da se zabrani Facebook stranica “Morbidni vicevi” zato što se na njoj, između ostalog, vrijeđaju žrtve genocida u Srebrenici.

Na stranici se mogu naći vicevi tipa: “Kako spavaju muslimani u Srebrenici? Kao zaklani” ili “Kako u Srebrenici prodaju zemljište? Hoćete s kostima ili bez?”.

“I tako dok se bliži 11. juli, dana kada je ubijeno preko 8 hiljada Srebreničana, na ‘Facebook’ stranici ‘Morbidni vicevi’ šale se na račun nevino ubijenih”, napisao je čitalac i zamolio sve “normalne ljude” da tu “Facebook” grupu prijave.

“Ovo mogu samo maloumna djeca objaviti. Zar se sa ovim treba šaliti? Od ratnih prizora raditi viceve”, piše u pismu, u kojem dalje stoji  “kako se trebaju sramiti svi koji pišu i objavljuju takve viceve”.

Nakon što je OBN televizija već objavila poziv na brisanje, administrator grupe je stavio status da su sredstva javnog informiranja “jake snage nekog režima” i da se uz njihovu pomoć “najlakše ispiru mozgovi ljudima, tako da im utjeraju mržnju u kosti”.

“Kada sam bio klinac ‘mrzio’ sam Hrvate i muslimane, sada kada sam porastao mrzim samo ovakve sluge režima”, napisao je administrator.

Čini se kako je “Facebook” brzo reagirao na nezadovoljstvo ljudi tom grupom, jer se oko 19:50 sati više nije moglo doći do nje na linku www.facebook.com/Morbirator?ref=ts, zaključuje hrvatski portal.

 

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sladić najavio ljetne temperature: Evo kad nam stižu prve tridesetice

Bh. meteorolog Nedim Sladić objavio je na svom Facebook profilu novu prognozu te je otkrio kada nas očekuju prave...

Možda vas zanima i ovo