Subota, 24 rujna, 2022

‘Quo vadis, Aida’ zvanično u utrci za Oscara

Autor:NAP

Nemojte propustiti

Ukoliko želite film gledati u kućnoj atmosferi, “Quo Vadis, Aida?” dostupan je online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba!

Film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu Oscar osvojio je nominaciju za Oscaru kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma! Nominacije za najprestižniju filmsku nagradu objavljene su danas.

93. dodjela nagrada Oscar američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti bit će održana 25. aprila 2021.

Ukoliko želite film gledati u kućnoj atmosferi, “Quo Vadis, Aida?” dostupan je online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba!

“Quo vadis, Aida?” je prije nekoliko dana nominovan u dvije kategorije za britansku filmsku nagradu BAFTA, za najbolju rediteljicu i najbolje ostvarenje van engleskog govornog područja. Također, film koji govori o genocidu u Srebrenici dobija izuzetno visoke ocjene od američke kritike, na stranici Metacritic prosječna ocjena mu je nevjerovatnih 96, što ga čini vjerovatno najvećim favoritom za Oscara.

Po stavu stručnjaka, glavna prepreka na putu ka Oscaru bit će dobitnik Evropske filmske nagrade, “Another Round”, film proslavljenog reditelja Thomasa Vinterberga sa Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Putin donio novi zakon: Onima koji odbiju mobilizaciju prijeti 10 godina zatvora

Naredba o mobilizaciji, koja se prema vlastima odnosi na 300.000 ljudi, izazvala je zabrinutost mnogih Rusa, a neki su...

Možda vas zanima i ovo