Subota, 23 listopada, 2021

Računi za vodu veći od 30 do 50 posto?

Nemojte propustiti

Onim građanima koji racionalno troše vodu, odnosno koji ne pređu pet kubika mjesečno neće biti veći računi za vodu. Za ostale planirano je povećanje od 30 do 50 posto

vodaVlada Kantona Sarajevo vrlo brzo će razmatrati povećanje cijene vode. Ovo je za Oslobođenje potvrdio Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, dodajući da građani neće osjetiti planirano povećanje.

– Onim građanima koji racionalno troše vodu, odnosno koji ne pređu pet kubika mjesečno neće biti veći računi za vodu. Za ostale planirano je povećanje od 30 do 50 posto. Sada je kubik vode 1,22 marke, tako da će doći do nove korekcije. Najalarmantnije stanje je u Vodovodu i kanalizaciji jer mjesečno račun za potrošnju struje za pumpanje i prepumpavanje vode iznosi 800 hiljada maraka i mi moramo ove troškove pokriti na neki način cijenom vode, kazao je Petrović.

– Sve što radimo oko kredita EBRD-a u smislu povećanja energetske efikasnosti postrojenja pumpi biće za racionalniju potrošnju vode, a suština smanjenja utroška struje je kroz smanjenje gubitaka u mreži, rekao je ministar Petrović.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo