Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Radioaktivne svinje haraju područjem Fukushime!

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Nova vrsta svinja, nastala ukrštanjem divlje i domaće svinje, ugrožava napore japanskih vlasti da ponovo nasele sela koja se nalaze u blizini nuklearne centrale Fukushima, oštećene u razornom zemljotresu i cunamiju marta 2011. godine.

Ove “hibridne” životinje uništavaju domove ljudi koji počinju da se vraćaju u region. Već nekoliko sedmica stanovništvo se suočava sa ovim problemom, objavio je francuski sajt “Eho”.

U potrazi za hranom, ove životinje, nazvane inobuta, ulaze u selo i uništavaju sve što im se nađe na putu. Nastale su ukrštanjem divljih svinja, koje su naseljavale okolne šume, i svinja koje su uzgajane na farmama, a napuštene u vrijeme katastrofe.

Ove životinje imaju gene domaćih svinja i ne plaše se čovjeka, pa je ljudima teško da ih otjeraju. Njihovo meso je veoma radioaktivno. Vlasti su ovu prijetnju shvatile ozbiljno i organizovale hajku kako bi uništile ovu vrstu.

svinje fukushima 3

 (Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo